Kyudom do zraka- za treću dob 2022.


Svake srijede prijepodne (16.2.-18.5.2022.), u prostoru Kuće Aikida (Koturaška 1), Kyudo društvo Zagreb uz potporu Grada Zagreba omogućuje našim sugrađanima treće dobi (60+) istraživanje japanskih vještina i kulture kroz KYUDO- tradicionalno japansko streličarstvo.
Streličarska vještina je idealna za jačanje mišića leđa, disanje, održavanje koordinacije. Vježba se održava u dvorani u udobnoj odjeći i čarapama. Lukovi, strijele i mete vas čekaju!
Molimo prethodnu najavu za prvi dolazak:
* 0915202831 (Denis)
* kyudodz@gmail.com
** projekt provodi Kyudo Društvo Zagreb, u sklopu Inicijative Kuće Japana, uz financijsku podršku Grada Zagreba.
** u prostoru održavanja primjenjuju se sve aktualne protuepidemijske mjere.
***
MALO VIŠE O TEČAJU:
Tečaj je otvorene strukture, što znači da nam možete navratiti bilo koju od 14 uzastopnih srijeda (uz prethodnu najavu, kako bismo vam osigurali potrebnu opremu), a program usvajanja vještine ćemo prilagoditi vašim željama i mogućnostima.
Tečaj je podijeljen na teorijski i praktični dio. U teorijskom dijelu bavimo se upoznavanjem s tradicijom, kulturom i povijesti japanskog streličarstva, te načinom razmišljanja. U praktičnom dijelu polaznici će se upoznati s osnovama tehnike gađanja (koordinacija pokreta s lukom i strijelom tijekom gađanja) i kretanja s opremom.
VODITELJ:
Denis Štefok, osnivač KYDZ; prvog Kyudo kluba u Hrvatskoj.
Pasionirani zaljubljenik u istočnjačku kulturu; bavio se Taekwondoom, a trenutno aktivno prakticira Aikido (2.dan) i Kyudo (1.dan). Od ostalih borilačkih vještina ponešto zna i o Iiaidou i Sojutsuu. Zabavlja ga i rađenje Origamija, Kusudama, Temarija i ostalih opskurnih japanskih rukotvorina, a uz to redovito prati Sumo- tradicionalno japansko hrvanje, o kojem uređuje i Sumo fan Hrvatska FB stranicu. Trenutno ga najviše okupira Kyudo, čijom popularizacijom u Hrvatskoj se bavi već desetak godina.

https://www.facebook.com/events/1121981235304928/1121981238638261/?active_tab=discussion